Ingredienser:
300 g. rugmel
100 g. hvedemel
150 g. skårne  rugkerner
100 g. solsikkekerner
100 g. hørfrø
15 g. gær
2 spsk. mørk sirup
2 maltøl
1 spsk. olivenolie
sesamfrø
2 tsk. salt
En maltøl (33 cl.) lunes i en gryde. 50 g. af de skårne rugkerner, 50 g. af solsikkekernerne og 50 g. af hørfrøene opblødes sammen med gæren heri.
2 tsk. salt tilsættes de øvrige tørre ingredienser, som blandes grundigt inden den lune væske langsomt tilsættes under omrøring. Den anden maltøl tilsættes efter behov.
Dejen skal være let luftig. Der røres i mindst 15 minutter. En form smøres og dejen hældes i og glattes på overfladen,  drysses med sesamfrø og stilles til hævning (tildækket et opvredet viskestykke eller film) i køleskabet i mindst 12 timer.
Bages i en forvarmet ovn på 200 grader en time. Derefter tages det ud og afkøler på en rist.
Jeg foreslår afkøling i ovn til dagen efter.
Tips: rugbrødet kan med fordel tilsættes 2 spsk. grovvalset havregryn, som også drysses på overfladen og stænkes  med olivenolie.