Ingredienser:
12 stk. fastelavnsboller
80 g. smør
2 dl. vand
100 g. mel
2 store eller 3 små æg
Fyld :
kagecreme evt. med rom eller
sherry, sveske-, abrikos- eller
appelsinmos (efter behag)
samt piskefløde.
Pynt : glasur eller strøet flormelis.
Tænd ovnen og indstil den på 200 grader.
Bring smør og vand i kog og tilsæt melet.
Rør dejen, så den slipper både ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt, hvorefter de letsammenpiskede æg tilsættes lidt efter lidt under omrøring med elpiskeren.
Sæt dejen – som 12 stk. boller (med god afstand) på den smurte plade.
Bagetid ca. 20 – 30 min. Åbn ikke ovnen de første 15 min., da bollerne så let kan falde sammen.
Efter bollerne er taget ud af ovnen, klippes de straks på midten, for at bevare dem sprøde.