Ingredienser: 15 g. gær 6½ dl. maltøl (2 maltøl) 2 spskf. olivenolie 2 spskf. øko maltsirup 3 spskf. ymerdrys m/ mørk farin 2 tskf. salt 1 spskf. sikorie 300 g. økologisk groft rugmel 150 g. højprotein-hvedemel 100 g. rugkerner 100 g. biodynamisk rugflager 100 g. solsikkekerner | En maltøl (33 cl.) lunes i en gryde. 50 g. af de skårne rugkerner, 50 g. af solsikkekernerne og 50 g. af hørfrøene opblødes sammen med gæren heri. 2 tsk. salt tilsættes de øvrige tørre ingredienser, som blandes grundigt inden den lune væske langsomt tilsættes under omrøring. Den anden maltøl tilsættes efter behov. Dejen skal være let luftig. Der røres i mindst 15 minutter. En form smøres og dejen hældes i og glattes på overfladen, drysses med sesamfrø og stilles til hævning (tildækket et opvredet viskestykke eller film) i køleskabet i mindst 12 timer. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader en time. Derefter tages det ud og afkøler på en rist. Jeg foreslår afkøling i ovn til dagen efter. Tips: rugbrødet kan med fordel tilsættes 2 spsk. grovvalset havregryn, som også |