Ingredienser: 1 fasankok (plukket) ca. 1 kg. 10 skiver tyndtskåret bacon 3 – 4 æbler (der passer til fasan-jagttiden, rød pigeon) 5 – 6 blå blommer 1 Stout øl 1/4 liter grøntsagsfond salt og peber | Den rengjorte fasan drysses indvendig med friskkværnet salt og peber. Æblerne tyndskæres og blommerne frigøres for sten og skæres i kvarter. Ca halvdelen af hvert fyldes i fasanen. Baconstykkerne lægges over fasanbrystet og den snøres med madsnor. Rapsolie varmes i en gryde og en klat smør tilsættes. Fasanen vendes i olie og smør og brunes godt på alle sider. Resten af æbler og blommer tilsættes. Stout-øllen hældes ved og fasanen simrer i ca 1½ time. Når den halve tid er gået tilsættes 1/4 liter grøntsagsbouillon, (kogt på gulerødder, porrer, selleri, pastanak og et løg). Når fasanen er mør (et prik med en kødnål og saften er klar) er fasanen færdig. Den indpakkes i staniol , mens væsken i gryden koges op evt. med et par kopper vand eller grøntsagsbouillon. Væsken sies og jævnes til en sauce. Husk tyttebær. |
