Ingredienser:
½ lammekølle½ ltr. piskefløde
1 helt hvidløg
4-5- kviste frisk rosmarin
salt og peber hele peberkorn
rapsolie
1 lille porre
limeblade
salt og peber
Tør lammekøllen og stik nogle huller med en spids kniv og put hvidløgsskiver og hele peberkorn deri – jo flere jo bedre og klem godt sammen om “snittene”.
Pensel lammekøllen med rapsolie og gnid den ind med friskkværnet salt og peber samt frisk rosmarin (stødt i morteren sammen med  lidt groft salt).
Kartoflerne børstes grundigt og snittes i skiver med skræl. Et par fed hvidløg fordeles ved kartoflerne sammen med en dusk frisk rosmarin, limeblade, og en ituskåret porre ødelægger ikke smagsoplevelsen.
Lammekøllen sættes i ovnen ved 160 grader. Efter en time sættes bradepanden med kartoflerne, der er tilsat ½ ltr. piskefløde, under lammekøllen.
Det færdigsteger til lammekøllen har en centrumtemperatur på 70 grader. (rosa 65 grader).Rør eventuelt lidt i kartoflerne undervejs.