Ingredienser: ½ lammekølle½ ltr. piskefløde 1 helt hvidløg 4-5- kviste frisk rosmarin salt og peber hele peberkorn rapsolie 1 lille porre limeblade salt og peber | Tør lammekøllen og stik nogle huller med en spids kniv og put hvidløgsskiver og hele peberkorn deri – jo flere jo bedre og klem godt sammen om “snittene”. Pensel lammekøllen med rapsolie og gnid den ind med friskkværnet salt og peber samt frisk rosmarin (stødt i morteren sammen med lidt groft salt). Kartoflerne børstes grundigt og snittes i skiver med skræl. Et par fed hvidløg fordeles ved kartoflerne sammen med en dusk frisk rosmarin, limeblade, og en ituskåret porre ødelægger ikke smagsoplevelsen. Lammekøllen sættes i ovnen ved 160 grader. Efter en time sættes bradepanden med kartoflerne, der er tilsat ½ ltr. piskefløde, under lammekøllen. Det færdigsteger til lammekøllen har en centrumtemperatur på 70 grader. (rosa 65 grader).Rør eventuelt lidt i kartoflerne undervejs. |