Ingredienser: 7 æbler 1 tsk. citronsaft 10 makroner 150 g. marcipan 2 æg lidt sukker mørdej : 125 g. flormel 75 g. melis 125 g. smør 1 lille æg | Æblerne rives groft og stænkes med citronsaft. Æggehviderne stiftpiskes og vendes let med æblemassen. Mørdejen rulles tyndt ud og tilpasses i en tærteform. Marcipanen rives eller skæres i meget tynde skiver og lægges over dejen. Æblemassen fordeles over marcipanen, hvorefter makronerne fordeles efter ønske. Æggeblommerne piskes med lidt sukker til en “æggesnaps” og hældes over tærten. Bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Mørdej: Flormel, melis og smør nulres sammen og ægget æltes med til sidst. PS. Det er meget vigtigt, at vi bruger vores danske æbler, nu hvor vi har dem. Æbler kan bruges, om de er samlet op fra jorden eller plukket fra træet – om det er naboens, genboens eller hvor du end kan få dem fra – så lav alt, hvad der har med æbler at gøre i den tid, vi har vores DANSKE æbler. |
