Vildsvinekølle

Ingredienser:

1vildsvinekølle

2½ – 3 kg.

5 porrer

5 gulerødder

1 stort løg

4 fed hvidløg

timian

enebær

olie

salt og peber

kartofler

 

Frisk timian, enebær, hel sort peber, lidt groft salt og 1 spsk. olie stødes i en

morter til en pasta-agtig konsistens. Vildsvinekøllen indgnides i pastaen og

trækker tildækket en time i køleskabet. Rodfrugterne rengøres og skæres i

grove stykker og lægges i en bradepande sammen med hvidløg og ½ liter

bouillon – tilsættes efter ønske (jeg anbefaler en vildtbouillon).

Køllen anbringes på en rist over rodfrugterne. Bradepanden dækkes tæt

med folie og sættes nederst i ovnen ved 100°i mindst 8 timer. Efter den

halve tid tilsættes yderligere vand eller bouillon efter behov. Temperaturen

i kødets midte skal være 75° Et kvarter inden serveringen hældes væsken

fra og jævnes til en sauce – evt. med lidt piskefløde – tilsmages med lidt salt.

Tyttebær og rysteribs gør sig godt til retten.