Ingredienser:15 g. gær6½ dl. maltøl (2 maltøl)2 spskf. olivenolie2 spskf. øko maltsirup3 spskf. ymerdrys m/ mørk farin2 tskf. salt1 spskf. sikorie300 g. økologisk groft rugmel150 g. højprotein-hvedemel100 g. rugkerner100 g. biodynamisk rugflager100 g. solsikkekerner
|
En maltøl (33 cl.) lunes i en gryde. 50 g. af de skårne rugkerner, 50 g. afsolsikkekernerne og 50 g. af hørfrøene opblødes sammen med gæren heri.2 tsk. salt tilsættes de øvrige tørre ingredienser, som blandes grundigt indenden lune væske langsomt tilsættes under omrøring. Den anden maltøl tilsættesefter behov. Dejen skal være let luftig. Der røres i mindst 15 minutter.En form smøres og dejen hældes i og glattes på overfladen, drysses medsesamfrø og stilles til hævning (tildækket etopvredet viskestykke eller film) i køleskabet i mindst 12 timer.Bages i en forvarmet ovn på 200 grader en time. Derefter tages det ud ogafkøler på en rist. Jeg foreslår afkøling i ovn til dagen efter.Tips: rugbrødet kan med fordel tilsættes 2 spsk. grovvalset havregryn,som også drysses på overfladen og stænkes med olivenolie.
|
|