Rugbrød

Ingredienser:

300 g. rugmel

100 g. hvedemel

150 g. skårne  rugkerner

100 g. solsikkekerner

100 g. hørfrø

15 g. gær

2 spsk. mørk sirup

2 maltøl

1 spsk. olivenolie

sesamfrø

2 tsk. salt

 

 

 

 

 

 

En maltøl (33 cl.) lunes i en gryde. 50 g. af de skårne rugkerner, 50 g. af

solsikkekernerne og 50 g. af hørfrøene opblødes sammen med gæren heri.

2 tsk. salt tilsættes de øvrige tørre ingredienser, som blandes grundigt inden

den lune væske langsomt tilsættes under omrøring. Den anden maltøl tilsættes

efter behov.

Dejen skal være let luftig. Der røres i mindst 15 minutter. En form smøres og dejen

hældes i og glattes på overfladen,  drysses med sesamfrø og stilles til hævning

(tildækket et opvredet viskestykke eller film) i køleskabet i mindst 12 timer.

Bages i en forvarmet ovn på 200 grader en time. Derefter tages det ud og

afkøler på en rist.

Jeg foreslår afkøling i ovn til dagen efter.

Tips: rugbrødet kan med fordel tilsættes 2 spsk. grovvalset

havregryn, som også drysses på overfladen og stænkes  med olivenolie.

rugbroed1