Pizzadej

Ingredienser:

½ pk. gær

2 kg mel

1 spsk. sukker

2 spsk. salt

2½ glas koldt vand

1 glas olie

 

 

 

 

 

 

Gæren opløses i vand, røres i mel,  sukker og salt tilsættes. Brug røremaskinen –

dejen skal være så tæt, at maskinen næsten ikke tage den mere. Dejen pakkes ind

i et hårdt opvredet viskestykke, og skal stå i køleskabet til næste dag, til den er

hård. (pres med en finger).

Dejen æltes og formes til små boller med en smule mel – rulles tyndt ud med

meget mel.

Pizzaen bages med fyldet i en opvarmet ovn ved 220° i ca. ½ time.

Mit favoritfyld:

bunden smøres med hjemmelavet tomatpure´ (friske tomater blendes med frisk

basilikum, salt, peber og en anelse Engelsk Sauce og et par dråber tabasco).

Strimler af frisk rød eller grøn peberfrugter, skiveskåren champignons,

skinkestrimler, små broccolibuketter, og paparoni.

Det hele dækkes med tyktskåren 45%

Havarti ost og en god gorgonzola i midten gør ikke smagsoplevelsen ringere.

Lad være med at falde over diverse poser med revet ost.

Er man til det stærke, så vil finthakkede Piri piri (en chiliart) give en naturlig tørst.