Pandekager

Ingredienser:

(ca. 20 stk.)

125 g. flormel

1/2 teskf. melis

1/4 teskf. salt

1 1/4 dl. sødmælk

2 dl. øl

4 æg

2 spiseskf. olie

fedtstof til bagning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Flormel, salt og sukker røres til en jævning med mælk, øl og olie, hvorefter

æggeblommerne tilsættes. Dejen skal nu hvile i ½ time. Æggehviderne piskes stive

og tilsættes lige før stegningen. Det er med til at gøre pandekagerne sprøde.

Fedtstof varmes op i  en stegepande, og dejen steges gyldenbrune på begge sider.

Tilbehør:sukker, syltetøj eller gele (helst en hjemmelavet hybensyltetøj).

Jeg anbefaler kraftigt en hyldebærmarmelade kogt på hyldeblomststilkene,

efter man har

lavet hyldedrik.

 

 

pandek