Ørred timarind

Ingredienser:

600 – 800 g. frisk fersk 

ørred-fillet med skind

1 frisk selleritop

2 røde pigeon-æbler

1 limefrugt

timarind  

(købes i indvandrer-butikker)

citronsalt

peber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laksen befries for eventuelle rygben og skæres i portions-størrelser og krydres med citron-

salt og peber og dryppes med limefrugten. Selleribladene skylles grundigt og stokken skæres

fra. Pigeonæblerne snittes i tynde skiver på tværs af kernehuset. En gryde vand sættes over

med en spsk. tamarind. I dampkurven  lægges et lag selleritoppe og de ituskårne pigeon-

æbler, derpå laksestykker og fintklippet selleritop og tyndskårne æbleringe. Kurven sættes

over vand- badet og dampes i tamarind/ vanddamp i ca. 15 min. 

Sauce:

1 spsk. tamarind smeltes sammen med en opbagning og tilsættes vand og mælk  efter ønske

(saucen sies evt. for skaller fra tamarinden). Bemærk, tamarinden er  meget syrlig. Hertil

anbefaler jeg ris (blødkogt) batsma eller hjemmebagt flütes.

timar4