Lammekølle

 

Ingredienser:

½ lammekølle½ ltr. piskefløde

1 helt hvidløg

4-5- kviste frisk rosmarin

salt og peber hele peberkorn

rapsolie

1 lille porre

limeblade

salt og peber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tør lammekøllen og stik nogle huller med en spids kniv og put hvidløgsskiver 

og hele peberkorn deri – jo flere jo bedre og klem godt sammen om “snittene”.

Pensel lammekøllen med rapsolie og gnid den ind med friskkværnet salt og peber

samt frisk rosmarin (stødt i morteren sammen med  lidt groft salt).

Kartoflerne børstes grundigt og snittes i skiver med skræl. Et par fed hvidløg

fordeles ved kartoflerne sammen med en dusk frisk rosmarin, limeblade, og en

ituskåret porre ødelægger ikke smagsoplevelsen.

Lammekøllen sættes i ovnen ved 160 grader. Efter en time sættes bradepanden

med kartoflerne, der er tilsat ½ ltr. piskefløde, under lammekøllen.

Det færdigsteger til lammekøllen har en centrumtemperatur på 70 grader.

(rosa 65 grader).Rør eventuelt lidt i kartoflerne undervejs.

 

lammekølle