Kalvebov

Ingredienser:

1 kalvebov ca. 800 g.

2 bundter friske gulerødder

4 friske løg

2 layrbærblade

4-5 fed hvidløg

2 dl. øl

2 spsk. rapsolie

salt og peber

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalveboven snittes i fedtkanten.

Laurbærbladene stødes med lidt olie og salt i en morter og gnides ind i kødet. Gule-

rødder og løg halveres. Hvidløgene pilles (kun den yderste skal). Ingredienserne lægges

i en stegepose under og over kalveboven, hvor også øllen hældes over. Stegeposen lukkes

og et lille hul klippes i den. Stegeposen anbringes i en aluminiumsform/bradepande og

sættes i en varm Weber-grill ved inddirekte varme (kullene anbragt ude i siderne), Den

steger  i 2 timer – centrumtemperaturen bør være 65 – 68 grader.

Let ikke på låget for at kigge til den. Saften i stegeposen er saucen til de nye kartofler.

kalvebov1