Juleguf

Ingredienser:

1 mandelkage (Coop)

2 butterdejsplader

250 gram marcipan

100 gram smuttede

hakkede mandler

100 gram tørrede abrikoser

Pynt:

Mandariner i både

og flødeskum.

 

 

To butterdejsplader optøes og rulles tyndt ud. En eller to smurte forme beklædes med

butterdej. Marcipanen rulles ud i tynde pølser og lægges i formene. De tørrede

abrikoser anbringes deri. Det hele drysses med de smuttede og hakkede mandler.

Den anden butterdejsplade lægges over formen og prikkes med en stegenål. Formene

sættes i en 200 grader forvarmet ovn og bages i ca. 20 minutter. (Se til dem – ovne kan

være forskellige – butterdejen skal være lysebrun). Når formene er kolde pyntes

kagerne med rigeligt friskpisket flødeskum og mandarinbåde.

 

TIPS:

til jul drysser jeg let med kanel blandet op med vaniliesukker. Det er GUF. Skal I have

besøg af naboerne eller familien  – så pisk 4 æg med 150 gram rørsukker og hæld

henover og brug flammekasteren. Det er muligt, der er brug for lidt mørk farin, men

vi er ovre i “den danske udgave” af Tiramisu.

 

IMG_7582