Fasan

Ingredienser:                           

1 fasankok (plukket) ca. 1 kg.

10 skiver tyndtskåret bacon

3 – 4 æbler

(der passer til fasan-jagttiden,
rød pigeon)

5 – 6 blå blommer

1 Stout øl

1/4 liter grøntsagsfond

salt og peber

 

 

 

 

 

 

 

Fasan drysses indvendig med friskkværnet salt og peber.

Æblerne tyndtskæres og blommerne frigøres for sten og skæres i kvarter.

Ca halvdelen af hvert fyldes i fasanen. Baconstykkerne lægges over fasanbrystet

og den snøres med madsnor. Rapsolie varmes i en gryde og en klat smør tilsættes.

Fasanen vendes i olie og smør og brunes godt på alle sider. Resten af æbler og

blommer tilsættes. Stout-øllen hældes ved og fasanen simrer i ca 1½ time.

Når den halve tid er gået tilsættes 1/4 liter grøntsagsbouillon,

(kogt på gulerødder, porrer, selleri, pastanak og et løg).

Når fasanen er mør (et prik med en kødnål og saften er klar) er fasanen færdig.

Den indpakkes i staniol , mens væsken i gryden koges op evt. med et par kopper

vand eller grøntsagsbouillon.

Væsken sies og jævnes til en sauce.

Husk tyttebær.

fasan