Brændte figner

Ingredienser:

1 pakke belgiske vafler

6 æg

1 tsk. natron

100 gram hakkede mandler

1 dåse brandte figner

250 gram sukker

pynt:

piskefløde

frugt, bær eller lignende

 

 

 

 

 

 

 

Æg og sukker piskes til en æggesnaps. De hakkede mandler og de finthakkede figner

(uden saft) røres let i æggemassen. En springform eller aluform smøres med smør og

drysses med mel. De belgiske vafler lægges i bunden og æggemassen hældes over.

Kagen sættes i en forvarmet ovn (190 grader) og bages i en lille time. (Prøv for Guds

skyld lidt før “strikkepindetrickset” – slipper den ikkestrikkepinden, skal den have

lidt længere, gør den, er den færdig – (ovne er jo forskellige). Lad kagen blive kold

og vend den ud og dekorer den med rigelig flødeskum og bær eller frugt efter behag.

IMG_7390